Opties op bitcoin-futures die net zijn gelanceerd. Dit moet je weten

Een klant komt de kantoren van de bank La Maison du Bitcoin in Parijs, Frankrijk binnen.

Ze zijn er eindelijk. Exchange-traded bitcoin-opties die maandag zijn gelanceerd op de Chicago Mercantile Exchange.

 

 

Traders van alle niveaus zijn wanhopig op zoek naar op de beurs verhandelde opties op bitcoin omdat opties kunnen worden gebruikt om risico te definiëren terwijl bijna elke marktthese wordt uitgedrukt en het is die mogelijkheid om verliezen te beperken die zo belangrijk is in bitcoin, die een rally van 1.900% zag in 2017 gevolgd door een pauze van 82% voordat hij eind 2018 zijn dieptepunt bereikte.

 

Met traditionele opties kan de koper van de optie de onderliggende waarde kopen in het geval van een calloptie of de onderliggende waarde verkopen in het geval van een putoptie. Opties op futures zijn net iets anders in die zin dat de eigenaar van een call-optie het recht heeft op het verstrijken van de optie om een ​​longpositie in te nemen in het bitcoin-futurescontract verhandeld bij de CME, terwijl de eigenaar van een put-optie het recht heeft om een short positie in die bitcoin futures.

 

Ongeacht het onderliggende instrument brengt het vermogen om risico’s te definiëren kosten met zich mee. Opties op bitcoin-futures zijn ongelooflijk duur, zoals je zou verwachten van alles met dit soort volatiliteit. Handelaren verwijzen gewoonlijk naar de kosten van een optie in termen van “impliciete volatiliteit” of het bedrag van de volatiliteit dat wordt geïmpliceerd door die huidige prijs van de optie.

 

Opties op bitcoin-futures impliceren een extreme mate van volatiliteit. Net na maandagmiddag werden de put-opties met een staking van $ 8.000 die in april aflopen verhandeld tegen 72% impliciete volatiliteit, wat suggereert dat handelaren geloven dat bitcoin waarschijnlijk tussen $ 6.965 en $ 9.940 zal zijn wanneer die opties in april vervallen. Dat is een bereik van 37% met bitcoin-futures op $ 8.130. Ter vergelijking: de april-opties voor de S&P 500 worden verhandeld onder 12% impliciete volatiliteit. Chainlink is stabiel.

 

De koper van een calloptie met een staking van $ 9.000 die in april afloopt, zou ongeveer $ 1.075 moeten betalen voor de call, wat betekent dat bitcoin-futures boven $ 10.075 zouden moeten zijn om die call-aankoop winstgevend te laten zijn op de vervaldag. De koper van een put-optie met een staking van $ 8.000 die in april afloopt, zou ongeveer $ 1.165 moeten betalen, wat betekent dat bitcoin-futures bij het verstrijken onder de $ 6.835 zouden moeten zijn om de put-aankoop winstgevend te maken. Dat zou echt wat beweging vergen. enjin koers is stabiel

 

Tot de opties op bitcoin-futures dieper volgen, zal elke handelaar een markt tegenkomen – dat wil zeggen het bod voor elke optie en de aanbiedingsprijs voor die optie – die erg breed is. De markt voor die putopties van $ 8.000 in april is bijvoorbeeld ongeveer 250 punten breed.

 

Dat betekent niet dat verkopers van opties het beter af zullen hebben. De verkoper van een naked call-optie zou onbeperkte verliezen lijden als bitcoin de rally van 2017 zou hervatten.

 

Opties op bitcoin-futures zullen waarschijnlijk een geweldig hulpmiddel zijn voor speculanten in de cryptocurrency-ruimte. Speculanten in andere activaklassen weten al lang dat opties de mogelijkheid bieden om verliezen te beperken en unieke uitbetalingsprofielen te creëren. En het is altijd goed voor investeerders en speculanten om meer opties te hebben.